Sprawdzone opakowania dla gastronomii

Opakowania na pizze możemy podzielić na podstawowe dwa rodzaje. Zdecydowanie najczęściej spotykane u nas są opakowania kwadratowe jak również w kształcie trapezu. Te pierwsze charakteryzują się tym, iż posiadają podwójną ściankę jak również i niezmiernie mocną tekturę.

Takie właściwości dają gwarancję solidności i niezawodności. Jak wiemy nie wszystkie opakowania dobrze tolerują transport ciepłej pizzy. Specjalistyczne opakowania w tej branży muszą radzić sobie z wyższymi temperaturami. Ponadto klasyczne opakowanie na pizze ma za zadanie dodatkowo zachowywać jej optymalne ciepło na dłużej.

pizza

Podobne zastosowania mają opakowania (zobacz pudełko archiwizacyjne) w kształcie trapezu. W zasadzie trudno znaleźć jakieś poważniejsze różnice. Głównie chodzi o samą estetykę. Na obu typach bardzo popularne jest umieszczenie nadruków, które mają za zadani efektywne zareklamowanie pizzerii. Do ich zamieszczania należy użyć specjalistycznych metod. Nadruki wykonywane są przede wszystkim takimi metodami jak: offset, flexo jak i sito. One zdają się być najbardziej właściwe. Niezmiernie zbliżoną charakterystykę mają opakowania cateringowe.

W dzisiejszych czasach wszechobecnej konkurencji, opakowania cateringowe mogą być elementem, który przeważy o tym, że potencjalny nabywca postawi właśnie na tą firmę, która dba o to, aby jej produkty miały odpowiednią oprawę, wyróżniającą się poczuciem dużej estetyki. Opakowania do cateringu celowane są do przeróżnych ciast jak i potraw. Przykładowo opakowania na torty wykonane są przeważnie w mocnego papieru. Opakowanie takie nie jest klejone, tylko składane na zaczepy. Dzięki temu rozwiązaniu jest ono wyjątkowo proste a zarazem bardzo eleganckie. Jest to niezmiernie optymalny wariant, który powoduje, że dane opakowanie jest wygodne jak i stabilne.

Opakowania wykonane z litego kartonu na ogół mają rączkę, która nadaję dobrego smaku. Opakowania cateringowe tego gatunku wykorzystywane są do cateringu przy prestiżowych uroczystościach. Innym wariantem jest opakowanie cateringowe piętrowe, które jest bardziej nastawione na zapewnienie naszym daniom czy też ciastom stuprocentowego bezpieczeństwa w trakcie transportowania z miejsca na miejsce.

Źródło:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*