Estetyka mebli i solidna chłodnia gwarantem sukcesu w sprzedaży sklepu

Organizując pracę niewielkiego sklepiku na przedmieściach, jak i ogromnego hipermarketu, właściciel powinien przygotować właściwe zaplecze. Zorganizowana i zdyscyplinowana załoga pracujących to pierwszy czynnik, drugim jest niezbędny sprzęt w postaci regałów, zamrażarek i chłodni, miejsca na wyładowywanie towaru.

Wśród regałów sklepowych wyróżnia się przynajmniej kilka rodzajów. Przeznaczane są one na różne działy, o zupełnie innej charakterystyce. W ten sposób półki na alkohol różnią się od pozostałych tworząc bardziej zwarty, ekskluzywny kącik. Zdarza się, że do ciemnych półek dobiera się oświetlenie – jest tak przy szczególnie drogich trunkach. Mówimy tutaj raczej o małych w skali sklepu gablotkach aniżeli regałach sklepowych. Regały piekarnicze są z kolei zwartymi konstrukcjami, które współgrają z piekarnią w markecie, a jak jej nie ma z magazynem.
Producenci półek na pieczywo wybierają drewno, najczęściej spotykany materiał z którego tworzone są te regały. Dla zachowania świeżości pieczywa chowa się w papierowe torebki (chleb) galeria (zweryfikuj u źródła) chroni przed wietrzeniem przezroczystym zakryciem (bagietki). Dużą rolę odgrywa też ustawienie półek i widoczne współgranie z cenówkami na paskach.

chłodnictwo

Źródło: http://izolacje.gda.pl/
Łatwa w odczycie konfiguracja półek na pieczywo, jeśli jest ono naprawdę wysokiej klasy, jeszcze bardziej przekonuje do zaopatrywania się w chleby i bułki. Przyciąganie ekspozycji wpływają na ludzi tak samo jak promocje i wyprzedaże, o czym zdają sobie sprawę kierownicy zmian i specjaliści od marketingu w sklepie.
Zaplecza magazynów to przede wszystkim chłodnie.

Zaciekawił Ci się ten artykuł? Jeżeli tak, to nim wyłączysz komputer, kliknij najpierw tu – ta witryna (https://systemy-pasywne.pl/ogrzewanie-na-podczerwien/) także z pewnością wpadnie Ci w oko!

Gdzież bowiem obsługa działów trzymałaby żywność, która dopiero będzie wystawiana na sklep lub jest przetrzymywana z powodu nieschodzącego nadmiaru? Skuteczna chłodnia to przede wszystkim niższa temperatura i izolacja tej strefy przez mocne i piekielnie ciężkie drzwi chłodnicze. Takie drzwi to wiele kilogramów blachy powlekanej ze stali, ościeżnica – również z blachy – a do tego szereg gwarancji czasowych i zgodności z przepisami bhp-owskimi.

W skromniejszych warunkach wystarczą natomiast urządzenia chłodnicze, z regulacją temperatur i ciśnień. Jak widać, każdy element zaplecza ma swoje znaczenie w sklepie. Zaniedbanie którejś ze sfer chłodnictwa lub regałów automatycznie odbije na wynikach sprzedaży.
Tagged with:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *


*