pieprz i sól

Czy wciąż można zarabiać na żywieniu ludzi?

Czy restauracja w Polsce to świetny interes? To tak naprawdę zależy od masy czynników. Z całą pewnością nie jemy tak często na mieście co Hiszpanie, Skandynawowie albo Niemcy, lecz skoro łatwo zauważyć dużo restauracji w polskich miastach, zwłaszcza tych największych, tak naprawdę można powiedzieć, iż na całe szczęście jest ostatnimi czasy coraz atrakcyjniej. A więc jeżeli ktoś na poważnie rozmyśla o otworzeniu restauracji, nie może myśleć, że to słaba idea!

przyprawione potrawy
Autor: Alpha
Źródło: http://www.flickr.com
Należy jednak dotrzeć do statystycznego klienta. A jeżeli statystyczny Kowalski nie zarabia dużo, niewątpliwie czymś bardzo ważnym jest to, aby strawa zasadniczo nie drenowała budżetu. Wiadomo, wszystko swoje kosztuje, kucharze, wynajęcie lokalu, ochrona, mieszanki przypraw (kup przyprawy bez chemii) i cała reszta… W sumie koszty stałe są duże, więc trzeba zadbać o to, aby lokal nie był przesadnie drogi, ale także trudno uważać, że czymś w porządku jest to by zapomnieć jak wielce istotnym jest jak najszybsze wyjście na plus. W szczególności, że knajpa nie jest instytucją charytatywną.

Jeżeli nie będziemy potrafili zarobić, tak naprawdę nawet najpyszniejsze jedzenie – perfekcyjnie przygotowane i podane, i tak – przejdź do oferty – nie dadzą nam zbyt wiele dobra. Nie można się oszukiwać – typowy klient lubi sporo zjeść. Chce, aby dodatki do mięsa i cała reszta nie były malutkich rozmiarów. Choć rozmiar potrawy to czysto subiektywne pojęcie – niektórzy restauratorzy uważają, iż często sytuacja jest taka, że tylko według klienta ich jedzenie jest małe, tak http://www.profbud.info naprawdę jest OK. Cóż, trzeba mimo wszystko pamiętać, iż całkiem często posiadacze lokali mimo wszystko nieco przesadzają, próbują przesadnie zaoszczędzić na swoich klientach.

Pamiętajmy również o profesjonalnej obsłudze kelnerskiej – ciężka to fucha, ale i tak kelnerzy w żadnym razie nie powinni założyć, że mają prawo wykonywać własne obowiązki w nieodpowiedni sposób (sporo więcej odnajdziesz pod tym adresem). Oczywiście – jakieś wpadki są całkowicie wybaczalne, przecież to wyłącznie restauracja. Jednak chamstwo czy lenistwo w żadnym wypadku nie są OK, trudno tak naprawdę zrozumieć tego człowieka, który przykładowo nie umie polecić strawy bądź jest no najzwyczajniej w świecie niekulturalny.
Źródło:

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


*